Paraply med tryck

Ett paraply med tryck är en utmärkt profilprodukt för ditt företag. Det är alltid uppskattat med ett paraply och det används om och om igen. Det regnar ju mer än en dag om året i Sverige och mer på vissa platser än andra. 

Ett tips är att beställa några extra att ha på kontoret som ni kan ge till kunder som kommer på besök om det börjar spöregna under mötet och de inte har med sig något. Vi lovar att det kommer att uppskattas. 

Ett paraply med tryck kan se olika ut. En del väljer ett litet diskret tryck på en sida av paraplyet medans andra trycker sin logga över hela paraplyet så man omöjligt kan missa det när man går förbi paraplyet. Något att tänka på innan är ifall att det kommer att se vad som kommer att se snyggt ut för man vill ju att mottagaren ska vilja använda paraplyet. 

Beställ era paraplyer i god tid innan säsongen börjar. När det börjat regna ute kommer fler på att oj vi vill ha paraplyer men då kan det redan börjat sina på lagren så ni inte kan få det levererat lika fort. Det är även bättre med lite framförhållning så att ni har tid att fundera på vilket paraply som passar er samt vilken typ av design ni önskar på ert tryck. Be om att få en förhandsvisning på den färdiga produkten så att ni kan se ert varumärke på paraplyet för en bättre bild av om det passar med färger och design. Ni kan själva välja att designa ert paraply med olika tryck eller välja ett enfärgat med ert varumärke eller logga på. 

Reklamparaply

Reklamprodukter är det många som köper in av olika slag. Vad man köper in beror helt på hur man har tänkt dela ut dessa reklamprodukter; när, var och till vem. 

Reklamparaply är en utmärkt reklamprodukt då den dels går att designa på många olika sätt med flera färger men även för att ett paraply används av de flesta någon gång. Men ska du stå på en vintermässa i norra Sverige och dela ut reklamprodukter så kanske inte ett reklamparaply är det bästa. Övrig tid om året passar det däremot alldeles utmärkt för regn kan vi få både vår, sommar och höst. I Södra Sverige kan även vintern bjuda på mycket regn men du kan råka pricka in den där snöveckan och då kommer inte ett paraply att funka lika bra. 

Ett reklamparaply kan se ut hur som helst. Mottagaren vet att det är reklam och därför gratis så därför kan ni trycka upp er logga stort eller mycket så det verkligen synns. Tänkt däremot även på design och hållbarhet här för ju snyggare det är ju mer kommer det att användas. 

Paraplyer

Det finns inte bara många olika färger och design på ditt paraply det finns även olika funktioner, storlekar och material. Det finns många olika prisklasser på ett paraply beroende på om det exempelvis är automatisk uppfällning, extra tåligt eller liknande.

Utomatiskt paraply

Ett automatiskt paraply är ett paraply där du endast trycker på en knapp och så fäller paraplyet ut automatiskt. Dessa kan vara mycket små och kompakta men det finns även stora paraplyer som har denna funktion. Vanligtvis kostar dessa paraplyer lite mer än de som man manuellt får fälla upp och ihop. 

Hopfällbart

Alla paraplyer är ju hopfällbara när det kommer till själva delen som täcker mot regn men när man pratat om hopfällbart här så menar man den delen som man håller i. En del paraply är som en käpp där handtaget inte går att fälla ihop medans andra går att trycka ihop till en liten storlek. 

Golfparaply

Ett golfparaply är enkelt uttryckt ett stort paraply, det ska vara över 1,2 meter brett. Du ska kunna hålla det över den som ska slå ut bollen utan att bli blöt. I övrigt är ett golfparaply samma som ett vanligt och finns i många olika färger och modeller. Det går alldeles utmärkt att få ett golfparaply med tryck. 

Information & vanliga frågor

Det finns hiskeligt många olika paraplyer men vanligast som man bruka skilja på är golfparaply (dvs ett mycket stort paraply), hopfällbart (där handtaget går att fälla ihop och du lätt kan ha det i väskan) och ett automatiskt paraply (du trycker på en knapp och det fäller ut sig). Sedan finns det hattparably, barnvagnsparaply, bilparaply, strandparaply, inverterat paraply, dome bubble paraply med mera. Det finns även paraply som inte kan skydda mot regn men fortfarande heter paraply som exempelvis de små pappersparaplyerna man har i drinkar. 

Ja du kan trycka hur många loggor som du vill. Runt hela paraplyet i varje panel med en logga eller kanske massor av loggor över hela paraplyet. Det är helt upp till er och ni kan göra er egen design. 

Det är såklart svårt att ge en generell leveranstid för paraplyer med tryck. Det beror dels på var ni beställer dessa ifrån men även vilken typ av paraply, vilken design ni ska ha och om paraplyet finns i lager hos tryckeriet redan eller om de ska beställa in dem först. 

De flesta paraplyerna har en knapp som man sätter fast ett band runt paraplyet när det är nerfällt. Det kan även vara ett kardborre som fästning men en knapp håller längre. 

Vill du ha en helt egen design på ditt paraply? Kanske du vill ha olika färger på varje panel eller liknande. Det går självklart att ordna du måste bara hitta rätt plats att beställa dem på. Var medveten om att leveranstid och pris kommer att påverkas om du väljer att designa ditt paraply helt efter egna önskemål. 

Ett golfparaply brukar definieras av ett paraply som är större än 50 tum, ca 1,2 meter i diameter. Detta är för att man på golfbanan ska kunna hålla paraplyet över den som slår bollen och då täcka över hela personen. Man kan självklart använda ett golfparaply även om man inte ska ut på golfbanan. Det känns ofta som lyxigt att få ett stort paraply som reklamparaply. En annan bra sak med ett golfparaply med tryck är att kunna mysa ihop två stycken under samma paraply. 

Billiga paraplyer finns i mängder och det som de ofta har gemensamt är en kortare livslängd och att du inte kan välja lika fritt när det kommer till färger. De brukar inte vara automatiska då detta kostar lite mer och även sakna en knapp och istället hålla ihop med ett kardborrespänne. 

Det går alldeles utmärkt att designa ett eget tryck till sitt paraply. Skicka in en eps fil med din design. De flesta säljare av profilprodukter kan även hjälpa till med designen om du har en idé men inte kan designa själv. 

När man skriver ett företags varumärke så kan detta vara en bild, text eller personnamn. En logga är det som man ska känna igen företaget med medans ett varumärke är mer än bara en bil utan även en känsla eller liknande som gör att man känner igen företaget. 

Ett paraply med tryck kan vara ett reklamparaply men även ett paraply som man designat själv med ett tryck på. Vanligtvis pratar man om paraplyer med en företagslogga på som används om reklam eller merch att dela ut till kunder, anställda eller potentiella kunder. 

På ett paraply kan man använda sig av ett screentryck. Broderar man på ett paraply så blir det små hål och det vill man ju inte i ett paraply och det tynger även ner den delen en bit. Därför är det bäst att välja ett tryck som sätts på som en bild. Det är även viktigt att se till att trycket är hållbart och tål regn. Seriösa försäljare av paraplyer med tryck vet vilka tryck som fungerar på ett paraply och vad som är hållbart i längden. 

Det finns mängder av produkter att använda sig av som reklam, varav paraply är en. Ett paraply är inte den billigaste produkten men det är vanligen en väldigt uppskattad produkt och du kan få den i flera olika prisklasser. 

De första historiska fynden, som visar på användning av solskyddande parasoller, kommer från det forntida Egypten och är över 3500 år. I början användes enkla anordningar av palmblad som knutits till en pinne men de egyptiska parasollen utvecklades snart och användes av adeln, religiösa ledare och av kungligheter. På den tiden var paraplyer och parasoller tecken på rang och bland adeln var det modernt att ha en blek hy som aldrig utsatts för sol.

I norra Afrika och i Mellanöstern hade man inget behov av vattentäta parasoller/paraplyer på grund av den ökenliknande miljön. Den här sortens anordning uppfanns däremot i Kina på 1100-talet, där siden- och vattentäta paraplyer började användas inom adeln och bland kungligheter.

En tidig beskrivning av det paraplyet finns i Daniel Defoes Robinson Crusoe (1719), där han gör sitt eget paraply av djurhud som skydd mot regn och sol. Detta gjorde att de tidiga paraplyerna länge kallades för ”Robinson”, både i Frankrike och i England.

Under 16 – 1700- talet kom paraplyet att bli mer populärt i Europa och användes då främst av kvinnor. Det dröjde dock inte länge tills dess popularitet ökade och även började användas av männen. Det första paraplyet tillverkat i stål med hopfällning som idag kom under 1700-talet. Tidigare tillverkades de av trä men visade sig vara svåra att fälla ihop efter det hade regnat. 

Ordet paraply kommer från franskans parapluie och betyder ordagrant mot regn. Det engelska ordet umbrella kommer från latinska ordet umbra som betyder skugga. Det var det som var paraplyets första syfte att skydda sig mot skugga. Då tillverkades de i tyg som inte kunde hålla emot väta men skyddade bra mot solen. 

Ja du läste rätt. Det har funnits paraplyer med inbyggt svärd eller pistol. Detta tillverkas inte längre. 

Världens största paraply tillverkades av ett företag i östra Kina provinsen Jiangxi. Paraplyet är 23 meter i diameter när det är öppet och 14, 4 meter högt. Det är ett färgglatt paraply i ljusröda, blå, gula och gröna färger. Det har erkänts som det största paraplyet i världen av ansvariga för Guinness rekordbok. Den tidigare innehavaren av rekordet var ett paraply med en diameter på 17, 06 meter som 2010 distribuerades i ett köpcentrum i den indiska staden Puna. Artefakten, som kan öppnas och stängas som en konventionell, väger 5, 7 ton, mer än dubbelt så stor som sin indiska rival, och kan beundras i staden Xingzi . Många kinesiska städer försöker vara innehavare av denna typ av rekord för att locka uppmärksamhet från media och turister.

De första paraplyerna var oftast rejäla och tunga. De tillverkades av valben, bambu och tung, oljad eller vaxad bomullsväv. En vikt över två kilo var inte ovanlig.

1851 gjorde den brittiske stålverksägaren Samuel Fox en avgörande uppfinning. Han hade startat sin karriär i ståltrådsbranschen. Nu skapade han en tråd med u-profil som kunde användas till stommen till paraplyer. Det gick då att minska vikten avsevärt. Hans företag Fox Umbrella Frames blev framgångsrika med sin konstruktion ”Paragon”. 

Nästa uppfinning kom 1928 då två uppfinnare i Wien, oberoende av varandra, skapade hopfällbara paraplyer. Hans Haupts tillverkas än i dag av företaget ”Knirps”. Konststudenten Slawa Horowitz tog fram en egen prototyp som hon fick patent på och som tillverkades under namnet ”Flirt”.

Efter detta fick paraplyerna i stort sett den form som de är idag. Detta betyder dock inte att utvecklingen har stannat av utan det finns många som arbetar med att ta fram nya finesser med paraplyet. Paraply-relaterade uppfinningar är så populära att de kräver heltidsspecialister vid det amerikanska patentverket. Och Totes, landets största tillverkare, tar inte längre emot förslag från allmänheten.

Ett dome bubble paraply har en rundare form så det går långt ner på sidorna. Dessa är vanligtvis inte hopfällbara utan har ett rakt skaft. Det är vanligt med genomskinliga dome bubble paraplyer men det går ändå utmärkt att sätta sitt tryck på ett sådant paraply. 

Ett hopfällbart paraply, där man kan fälla in skaftet och därmed få en väldigt kompakt storlek kallas även för teleskopiskt paraply. Teleskopiskt paraply finns med 2-5 delar där varje segment trycks ihop. Ett teleskopiskt paraply med 5 segment är det kortaste paraplyet. 

Ett inverterat paraply är ett paraply där det fälls ihop som en strut, åt fel håll så att säga. Detta är praktiskt när man tex ska kliva in i en bil då det stängs ihop utåt. Det är även praktiskt där det är trångt då det fälls ihop uppåt istället för nedåt och du då inte riskerar att sticka någon i närheten med ditt paraply när du fäller ihop det.